Kedves Vendégeink!

A Társa Pagonyban élők és dolgozók (továbbiakban Pagonyitás) mindent megtesz annak érdekében, hogy itt tartózkodásuk, pihenésük elvárásaiknak mindenben megfelelő legyen. Az alábbi házirendi pontok minden a Pagonyban tartandó rendezvényen résztvevő (és szálló) vendégre vonatkoznak.

A Pagony teljes területe 4 hektár; hozzátartoznak a vendégeket szolgáló szállások, a rendezvényekre alkalmas pajta (Próbaterem), ugyanakkor az erdők, legelők, veteményesek is. Vendégeink és a pagonyban élő állatok (és növények) védelme érdekében kérjük tartsák be az alábbi alapvető szabályokat.

TŰZ

Tűzgyújtáshoz engedélyt kell kérni, a Pagonyban felügyelete nélkül tűz nem rakható (a szénabálák, szalmabálák, faházak, sátrak, erdő fokozottan veszélyeztettek).

Az épületekben és sátrakban (glamping sátrak is beleértendő) dohányozni szigorúan tilos! Kültéren a bejáratok 5 méteres közelségét leszámítva bárhol rágyújthat, azonban kérjük, semmilyen esetben ne dobjon el csikket! Egyrészt a tűzveszély miatt, valamint az állatok és a természet védelme miatt sem.

A Pagonyban fával, illetve gázzal fűtünk ezen feladatokat kizárólag a Pagonyitás intézi, vagy ha Önök szeretnék, megmutatjuk, hogyan kell.

ÁLLATOK

Kérjük, a Pagony területén élő állatokat ne etesse (a macskákat, kutyákat, lovakat, stb). A Pagonyitás jól ismeri az állatok igényeit, nem megfelelő minőségű, jellegű vagy mennyiségű étel komoly kárt okozhat bennük.

A fehér villanypásztorral ellátott területekre TILOS a belépés, a villanypásztorok áram alatt vannak. Nem kellemes megfogni őket, kérjük, ne tegye! Állataink alapvetően barátságosak, emberhez szokottak, de a nem megfelelő közeledés hozzájuk megijesztheti őket.

A kutyák feladata a birtok védelme a vadállatoktól, így szabadon tartjuk őket. Az erdő közepén található a Pagony, így mindenféle vadállat (rókák, szarvasok, vaddisznók) betévedhetnek, kárt okozva. Emberekhez szokott, barátságos kutyák, más kutyákkal pár perc ismerkedés után jól kijönnek. Kutyát a birtokra hozni szabad, de kérjük, érkezéskor a mi jelenlétünkben ismertessük össze a vendég és a helyi kutyákat.

AUTÓK

A Pagony területén a kijelölt utak biztosítják, hogy a rendezvényekre könnyen lehessen nagy mennyiségű felszerelést szállítani. Kérjük semmilyen esetben se álljanak fűre, illetve ne hajtsanak nem kijelölt útvonalon a Pagonyban.

A Pagony területén parkolni a kint kijelölt parkolón kívül TILOS. Természetesen lehetőséget biztosítunk a behajtásra a lepakoláshoz, azonban kérjük, utána gépkocsijaikat a kinti parkolóban helyezzék el. A Pagonyban ennek ellenére leparkoló autók tulajdonosainak felhívjuk figyelmét a kinti parkolásra, amennyiben a felszólítás ellenére sem állnak ki kocsijukkal, autónként 5.000 Ft büntetést kell fizetni. Rendezvény esetén ezt az összeget a kaucióból vonjuk le.

GYEREKEK

Kérjük fokozottan figyeljenek gyermekeikre, hiszen a Pagony területén sok számukra érdekes, ugyanakkor veszélyes dolog található (tűz, állatok, árkok, szerszámok, stb.). Kiskorú személy a Pagony területén belül nagykorú felügyelete nélkül nem tartózkodhat.

SZÁLLÁS

A Pagony szálláshelyei vidéki vendégszobák, illetve glamping sátrak. A szobákhoz tiszta ágyneműt minden esetben biztosítunk. WC-papírt, folyékony szappant elhelyezünk a vizesblokkokban, amennyiben kevésnek bizonyul, a Próbaterem épületében találhat tartalékot. Törölközőket a szekrényekből tudnak venni igény szerint. A szobákat itt tartózkodásuk alatt nem takarítjuk, azonban seprű, felmosó rendelkezésükre áll.

Esküvő vagy egyéb zártkörű rendezvény esetén a területet kibérlő személy (pl. a pár) dönt a szobák és a glamping sátrak használatáról, ki hol lakik, ki kivel kerül egy szobába. Ezzel kapcsolatos kérdésekben, átszervezési igényekben a Pagonyitás sajnos nem tud segíteni.

Amennyiben sátrazni szeretnének a Pagony területén, kérjük keressék meg a Pagonyitás valamely tagját, aki eligazítja Önöket, hogy hol lehetséges és praktikus a sátor felállítása.

BIZTONSÁG

Pagonyuk mellett vezet el a környék turista útvonala, melyen sokan járnak kerékpárral, gyalogosan. Rendezvényeink elsősorban zártkörűek melyet a kapuban minden esetben ki is táblázunk, azonban előfordulhatnak betévedő turisták. Továbbá, esküvőre vagy más nagy létszámú rendezvényre érkező vendégeket a Pagonyitás nem ismeri, így abban sem tudunk segíteni, hogy ki az, aki esetleg illetéktelenül tartózkodik itt. A terület nincs körbekerítve, bekamerázva, őrizve: kérjük ennek tudatában vigyázzanak értékeikre, személyes holmijaikra! Zárják be az erre a célra szánt tulipános ládákba értékaiket, amikor nem tartózkodnak a szobában. Készpénzt, komoly értéktárgyakat (pl. kamera, ékszerek, kocsikulcs) ne hagyjanak a szálláson, ezekért felelősséget nem vállalunk.

KÁROKOZÁS

A Pagony területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. Ugyanez vonatkozik a kisállatok, állatok által okozott kárra, amit az állat törvényes gazdája köteles megtéríteni. Esküvők, zártkörű rendezvények esetén a rendezvény főszervezője által fizetett kaucióból kerül levonásra a vendégeik által okozott kár.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Pagonyitásnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.). Kérjük továbbá, hogy ne csak a Pagonyra, magukra is vigyázzanak: a Pagonyban történő balesetekért a Pagonyitásnak nem áll módjában felelősséget vállalni.

A Pagonyitás fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, problémát okozó vendégeket figyelmeztesse a házirend betartására, amennyiben ennek ellenére sem tartják be, a major területéről kitiltjuk őket, bármilyen kártérítés nélkül.

A szobákat (amennyiben az árajánlatban vagy a szerződésben máshogy nem jeleztük) az érkezési napon 18:00-tól biztosítjuk, a szobák elhagyása legkésőbb 12:00-ig történjen meg, a távozásnál kérjük a kulcsokat vagy a párnak / rendezvényszervezőnek leadni szíveskedjenek.  Amennyiben az átadott kulcs elveszik, kérjük értesítsék a Pagonyitást, illetve a keletkezett kárt térítsék meg, melynek összege az emiatt szükséges zárcsere miatt 10.000 Ft.

Reklamációra csak az itt tartózkodása alatt van lehetősége, utólagos reklamációt nem fogadunk el.

A talált tárgyakat kérjük a Próbateremben adják le, és mi megpróbáljuk megkeresni tulajdonosukat. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, a tárgy leírásának megadásával átadjuk neki azt.

Baleset, vagy rendkívüli esemény bekövetkeztekor kérjük, azonnal értesítsék a Pagonyitást. Kérjük, hogy jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt.